Fag

Valgfag.

Fag

Valgfag.

Valgfag


Som på enhver anden folkehøjskole er rammen for valgfagene på Oasehøjskolen defineret af de lovmæssige muligheder, konkrete fysiske og geografiske muligheder, muligheder for at skaffe de nødvendige undervisningskompetencer, antallet af elever og disses valg mm.

 

Med det udgangspunkt ønsker vi at tilbyde følgende muligheder på skolen til de lange kurser i 2019. Flere fag kan komme til:


Visuel kunst

Er du visuel, kreativ og tænder på selvstændighed og fordybelse? I valgfaget ”visuel kunst” er det langt hen ad vejen dig, der sætter dagsordenen, og du får mulighed for at slippe kreativiteten løs. Du vil få undervisning i idéudvikling, den kreative proces, i teknikker og materialevalg, men du styrer selv processen fra idé til færdigt produkt. Vælg eksempelvis at fordybe dig i tegning, skulptur eller maleri - og få kyndig vejledning af underviseren. Du får chancen for at gå i dybden med dit eget valgte projekt og har også adgang til lokalerne uden for undervisningen. Faget vil munde ud i en kunstudstilling.

 

Visuel kunst er:

  • Tegning - både klassisk, illustration, tegneserier, på papir og på computer. 
  • Skulptur - tråd, ler, voks og skrot.
  • Maleri - akryl.

 

Smykkeværksted

Du kan her lave dine egne smykker i mange forskellige materialer. Træ, metal og sten. Du lærer forskellige teknikker indenfor smykkefremstilling og designer selv dine egne ting helt fra bunden.

 

Keramik – Raku

Med ler som materiale skal vi undersøge keramikkens verden i et kreativt procesorienteret forløb. Du vil blive introduceret til grundlæggende teknikker og få en indføring i håndværksmæssige tilgange, ler, brændinger, glasur mm. Vi vil arbejde med det æstetiske udtryk, som en måde at bearbejde oplevelser, erkendelser, tro og liv på.

 

Snedkerværksted

Vi bruger skolens snedkerværksted til at lave alt fra at reparere din bedstefars gamle kukur til at lave en fin ny el-guitar fra bunden. Køb en stol i genbrug og sæt den i stand, eller lav en smuk reol til dit værelse. Det er din egen fantasi, der sætter grænser.

 

Indret et rum

Sæt præg på din højskole. I dette valgfag får du mulighed for helt konkret at sætte dit eget aftryk på Oasehøjskolen. Vi får et rum, vi skal indrette sammen. Sammen får vi idéer, og sammen lægger vi en plan. Og så vil der være nogen, der skal male smukke ting på væggene, nogen der istandsætter møblerne og igen nogen, der laver en lampe. Kom og vær med. Det bliver hyggeligt.


Debat og teater

I valgfaget ”debat og teater” tager vi på turné ud i landet - på gymnasier, skoler m.m. - med debatskabende teaterforestillinger. Vi vil i forestillingerne arbejde med aktuelle og vedkommende problemstillinger om tro og eksistens.

 

Valgfaget er derfor både til dig, der gerne vil i dialog med omverdenen om kristendom - og som samtidig vil prøve kræfter med teater. 


Sangskrivning

Vi lærer og afprøver forskellige sangskrivningsmetoder, både musisk, lyrisk og ikke mindst sangskrivningsteknisk. Du skaber sangen fra det tomme papir til den færdig producerede sang der lyder ud af højttalerne. Du kommer til at arbejde både selvstændigt såvel som i grupper. Vi øver os i at skabe og formidle det nyskabte og slutter kurset af med at indspille udvalgte sange.

 

Sammenspil

Du spiller eller synger og ønsker at bruge det i fællesskab med andre. Vi spiller sange af forskellig stilart tilpasset holdets instrumentfordeling og arbejder med fælles rytmefornemmelse, dynamik og fortolkning. 

  • Sammenspil for sjov: Det er her vi prøver af, hvordan det er at spille sammen. Det er en fordel, hvis du kan spille på et instrument nogenlunde, men ikke en nødvendighed. Vi bytter imellem forskellige instrumenter, så man kommer til at prøve lidt forskelligt. Alle kan være med.
  • Music Academy: Har du spillet på dit instrument i nogen tid og har sammenspilserfaring, så kan du melde dig til Music Academy. Vi spiller en række forskellige genrer og nørder musikteori og hørelære. Du spiller primært på dit foretrukne instrument, men bliver også udfordret til at synge og spille andre instrumenter.

Vokaltræning

Lær din stemme bedre at kende igennem et kursus med fokus på det instrument der ligger enhver nærmest. Det er følsomt at synge, og kræver mod at stå frem foran andre. Vi arbejder med sangteknik og stemmetræning såvel som mikrofonteknik og fortolkning.


Videoproduktion og sociale medier

Undervisningen og praksisøvelserne handler om krydsfeltet mellem journalistik, grafisk design og filmproduktion. Det pædagogiske sigte er, at eleverne bliver dygtigere til formidlingens kunst. Undervisningen gennemgår de forskellige mediers muligheder, og hvordan man skaber sammenhæng mellem budskab, medie og udtryk.


Mountainbike 

Her er fart og adrenalin og sved på panden. Vi opbygger, udvikler og udvider skovruterne som en del af faget, så kom og vær med til at undersøge skoven for fede muligheder for MTB-ræs. Mountainbike i skoven er sjovt, intenst, effektiv træning og ret så hårdt… men aldrig kedeligt, for naturen har lagt spændingen og udfordringen ind på skovstierne og om hvert træ. Udover træning og masser af fart kommer vi i undervisningen også omkring køreteknik og basale rengørings-, vedligeholdelses- og reparationskneb. Du medbringer din egen cykel og hjelm. 

Jagt 

Jagt og naturoplevelser går hånd i hånd. Det oplever man især en tidlig lørdag morgen, når mørket lige så stille viger, disen smyger sig om træernes rødder, og der dukker en fasan-kok op, som uvidende om sin forestående skæbne plukker småkorn i skovbunden. Vi træner våbenbehandling, afstandsbedømmelse, går på skydebanen, skyder lerduer og går på jagt i vores skov. Vi lærer om dyr og fugle. 

 

Friluftsliv 

Vi opdager og oplever ude i naturen, hvor der er skov, mark, sø og å. Vi bygger sheltere og laver bål. Faget handler om at nyde naturen, skånsomt udnytte dens muligheder og være en del af et fællesskab. Er vi heldige, spiser vi den hare, vi har fanget, inden vi lægger os til at sove for natten i den kølige luft i shelteret. Vi vil afprøve geocaching og klatre, lave knive, måske rappelle, fiske, plukke årstidens bær og bygge en svedhytte. 

 

Fodbold 

Om du er den næste landsholdsspiller eller bare godt kan lide spillet er ikke afgørende. Du skal bare have lyst til at spille fodbold og til at blive bedre. Vi træner kondition, teknik og taktik. Det er et motionsfag, men det handler også om at vinde! En af glæderne ved al sport er jo at stå på sejrsskamlen. I sommerhalvåret spiller vi på vores egen bane, og i vinterhalvåret spiller vi indendørs i Kjellerup eller Silkeborg.


Volleyball

Volleyball er et idrætsfag, hvor alle kan være med - om du er nybegynder eller øvet. Vi vil have fokus på taktik og teknik, som gør det nemmere og sjovere at spille. Faget vil være et sted, hvor vi dyrker vores spillefærdigheder og endnu vigtigere fællesskabet.

 

Flagfootball

Flagfootball er en variation af amerikansk fodbold med et højt konkurrencemoment. En taktisk og hurtig sport, som er internationalt anerkendt. Den største forskel fra amerikansk fodbold er, at taklingerne sker ved at hive et flag af, som man har i et bælte. Vi bruger det meste af tiden på at spille kamp imod hinanden, men også tid på teknisk træning og forståelse af spillet.


#oasehøjskolen

Hold dig opdateret

Modtag nyheder fra Oasehøjskolen om kommende kurser og nye initiativer.

Få nyheder

Vi løber med faklen

Hvorfor vi tager afsted på højskole, og hvad vi forventer at komme hjem med.

Maja og Bjarke - forår 2019

Maja og Bjarke skal giftes lige om lidt - og så skal de på Oasehøjskolen til januar. Hør hvad der har fået dem til at vælge højskolen fremfor alle de andre tilbud et friår kan byde på.

Maria - forår 2019

Egentlig var Marias plan at backpacke og arbejde frivilligt i Asien. Men drømmen om at komme på Oasehøjskolen overhalede hurtigt rejseplanerne.

Clemens - forår 2019

At få lov at være med i et fællesskab, hvor man kan blive inspireret af andre. Blive udfordret. Og så komme hjem til min kirke, til livet, med det her i rygsækken.

Ulla & Steen

Vi har en drøm om at skabe et fantastisk sted. Et sted hvor unge midt i ungdomslivet med ungdomsuddannelse og kærester og fremtidsdrømme kan komme at få en time out.


green

cyan