Nyheder om Oasehøjskolen.

Nyheder om Oasehøjskolen.

Elever fortæller: Derfor valgte jeg højskolen

De første elever er tilmeldt Oasehøjskolen. Her på siden kan du møde nogle af firstmoverne – og høre deres overvejelser. I en tid hvor tilbuddene er mange og 70% af de unge tager mindst et sabbatår – er der brug for at unge reflekterer over hvad de vil have ud af deres friår.

Af Oasehøjskolen

Jeg hedder Clemens og jeg er 20 år gammel

Jeg skal på Oasehøjskolen!

Anders Haldrup, som sidder i bestyrelsen for højskolen - prikkede til mig for nogle uger siden. Han spurgte om jeg havde overvejet Oasehøjskolen – og om det var noget jeg skulle. Igennem snakken med ham og andre. Og igennem bøn fandt jeg ud af at det her var et kald.

Det var en mulighed jeg skulle forfølge. Især det her med de tre grundsten - som højskolen skal bygge på: Inspiration, udfordring og udrustning.

Det var virkelig noget der tændte mig.

Jeg kan få lov til at være med i et fællesskab - hvor jeg kan blive inspireret af andre. Blive udfordret og så komme hjem til min kirke, eller bare ud i livet - med det her i rygsækken.

Umiddelbart var min plan at jeg skulle cykle rundt nede i middelhavsområdet sammen med en kammerat. Men den her mulighed - om at være med på Oasehøjskolen - og være med til at skabe den og forme den. Muligheden var så stor at jeg ikke kunne sige nej.

Jeg håber at du kan få den samme energi og brænd - til at forme og skabe Oasehøjskolen.

Jeg hedder Maria og jeg er 19 år

Jeg er lige blevet student! Så jeg skal igang med nogle tiltrængte sabbatsår.

Egentlig så var planen at jeg skulle backpacke og arbejde frivilligt i Asian.

Men drømmen om at komme på Oasehøjskolen - overhalede hurtigt rejseplanerne.

På SommerOase 2017 hørte jeg for første gang om Oasehøjskolen. Jeg kunne hurtigt mærke at det begynde at prikke lidt i maven.

Efter snakke med forstanderparret - og efter at have tænkt mange tanker - har jeg besluttet mig for at tage med på det første hold til januar.

Det unikke ved den her mulighed er at få lov til at skabe noget nyt helt fra bunden.

At bygge en højskole op uden gamle traditioner og uden "sådan plejer vi at gøre det".

Og så glæder jeg mig også helt vildt meget til at få fem måneder - til at dykke ned i nogle problemstillinger, som jeg ikke har haft tid til at forholde mig til i min gymnasietid.

Så jeg håber vi ses! Og jeg håber du vil være med til at bygge højskole sammen med mig.

Læs mere om højskolen her på hjemmesiden.

Om højskolen

Oasehøjskolen er for dig der er 17-25 år og som har mulighed for at tage et friår – som giver mening. Bliv en del af det allerførste Oasehøjskolehold. Og bliv inspireret, udfordret og udrustet på dit liv og din tro.

Kilde: Danmarks Statistik, 2015, 36.000 studenter var ikke påbegyndt en ny uddannelse tre måneder efter endt eksamen. Det er ca. 76-78% af studenterne.

#oasehøjskolen

Hold dig opdateret

Modtag nyheder fra Oasehøjskolen om kommende kurser og nye initiativer.

Få nyheder

Vi løber med faklen

Hvorfor vi tager afsted på højskole, og hvad vi forventer at komme hjem med.

Maja og Bjarke - forår 2019

Maja og Bjarke skal giftes lige om lidt - og så skal de på Oasehøjskolen til januar. Hør hvad der har fået dem til at vælge højskolen fremfor alle de andre tilbud et friår kan byde på.

Maria - forår 2019

Egentlig var Marias plan at backpacke og arbejde frivilligt i Asien. Men drømmen om at komme på Oasehøjskolen overhalede hurtigt rejseplanerne.

Clemens - forår 2019

At få lov at være med i et fællesskab, hvor man kan blive inspireret af andre. Blive udfordret. Og så komme hjem til min kirke, til livet, med det her i rygsækken.

Ulla & Steen

Vi har en drøm om at skabe et fantastisk sted. Et sted hvor unge midt i ungdomslivet med ungdomsuddannelse og kærester og fremtidsdrømme kan komme at få en time out.

green

cyan